Tar byen ut av gutten

I rundt 15 måneder nå har jeg puslet med det jeg her omkring kaller en bygdeblogg (se menyen), som et nødvendig virkemiddel for bearbeiding av omstillingen fra by- til bygdeliv – en prosess som vil være løpende i svært mange år ennå, skal vi bruke det første året som målestokk.

Nå viser det seg at omstillingene er så pass omfattende at det meste av min hittidige identitet må brytes helt ned, før den nye versjonen kan stå opp av asken, som fullt integrert bondetamp (det faktum at jeg bruker betegnelsen, demonstrerer alene at jeg har et stykke vei å gå), en prosess som etter hvert er kommet i relativt god gjenge, og som dessuten manifesterer seg i bloggens venstrestolpe. Ta bare linkknappene til Stabæk IF, Europabevegelsen, Arbeiderpartiet, Riksmålsforbundet og Østlandssendingen (orsak, Austlandssendinga), for eksempel, som vist i denne skjermdumpen:

Skjermdump av Il pleure 18. november 2010

Minutter etter måtte Stabæk-knappen vike plass for noe som passer mitt nye liv (eller det livet jeg må late som jeg har, for om mulig å vinne nødvendig aksept); Felleskjøpet. Med tungt hjerte, ja visst, men ikke desto mindre:

Skjermdump av Il pleure 18. november 2010

Felleskjøpet-logoen fremstår muligens som en fremmed fugl i selskap med resten av knappene, men siden det er de som er de egentlige fremmedfuglene, her omkring, mener jeg, får vi anse det prosessens første, spede begynnelse.

Vi hører stadig at man kan ta gutten ut av byen, men at byen ut av gutten altså er en ganske annen sak – noe jeg, med svært laber overbevisning, altså akter å motbevise.

Who am I fooling

Il nuovo Petterson
Il nuovo Petterson

Og neste skritt? Skulle jeg muligens erstatte Ap-logoen med en fra Sp? Erstatte Ja med Nei, Riksmålsforbundet med Mållaget? Om jeg hamrer eller hamres, skal det uansett og hæren flytte meg likevel jamres.

Den som venter får se. De antropologisk (og muligens psykiatrisk) anlagte vil antagelig finne grunnlag for megen undring, etter som bloggingen skrider frem, iallfall. Spørsmålet om hvorvidt det er leserne eller meg selv jeg lurer, lar jeg imidlertid stå åpent.

Ønsk meg lykke til!

3 thoughts on “Tar byen ut av gutten

 1. En caps med felleskjøp-logo er uansett en god start. Jevnlig bruk skaper en gradvis identitetsforandring som nok kommer godt med på bygda. Nå er jeg av den overbevisning at enhver burde ha en slik lue, kanskje med unntak av at par bydeler i Oslo.

  Like

  • Det er visst John Deere-outfit som virkelig gir street cred, Pål.

   Må se å finne ut hvem importøren er. Jeg mener… Det er på tide med en mannlig og landlig ekvivalent til Blondinbella, og jeg burde kanskje la prinsippene om etisk uantastelighet på båten, til fordel for integrasjonshabitt i alskens former og kulører.

   Men nei… Det spørs om jeg ville danset gjennom Smalgangen ved Grønlands torg, iført gevantene. Det ville kanskje ikke være helt kosher (håper de ikke tar anstøt av den der).

   Like

 2. Pingback: Tweets that mention Tar byen ut av gutten « Kjappe nedtegnelser -- Topsy.com

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s