Jack of all trades – master of none?

Uprising fist

Som interdisiplinær utøver innen media- og kommunikasjonsfaget, har jeg alltid hatt problemer med å definere (eller titulere) eget gode selv, når folk spør hva jeg er – eller sysler med. Tross alt er det så mangt.

Men jeg fikk litt bakoversveis da jeg leste lokalavisen her om dagen, i anledning et lite initiativ jeg dro i gang, som forsøk på å hindre avvikling av den lokale skolen (min uthevelse):

– Me reknar med at me må ha rundt 14 elevar ved skulen for å få dette til å gå rundt, fortel nettaktivist Jarle Petterson frå Lunde. Tidlegare i veka oppretta han eiga nettside for å få merksemd om saka.

Artikkelen kan leses i sin helhet, om du klikker på bildet:

Faksimile fra Bladet «Tysnes» torsdag 15. mars 2012

Men hallo aktivist, lizzm? Og jeg snakker da virkelig ikke nynorsk (neida, jeg er helt enig i at journalister skal sitere med egen målform – alt annet ville blitt rart).

Sjokket ble en eksistensiell vekker, skal jeg si Dem. For hvem er jeg egentlig, og, ikke minst, hva?

De siste 14 årene har jeg for det meste virket som journalist – et yrke jeg debuterte i på begynnelsen av 1980-tallet. Men det gikk ikke lang tid før ferden gikk til multimedia- radio- og TV-produksjon, via datagrafikk og reklame, til (vel, egentlig tilbake til) prentbasert grafisk form, webdesign, tilbake til journalistikken (primært på web), marketing, informasjon, og frilansjournalistikk. Men de tre siste årene har det for det meste blitt oversettelser – av bøker.

Med det utgangspunktet er det granngivelig oversetter jeg er. For tiden, i ethvert fall. Men aktivist… Nei, da ser jeg for meg noen andre. Jeg er altfor konservativt anlagt (om ikke politisk) til å la meg slås i hartkorn med knyttnevede sintinger.

Ser man det: Sjelegranskingen avstedkom en smule selvinnsikt, gitt. Neste gang noen spør, svarer jeg “Oversetter”.

Men neste år? Gudene vet.

Hva som motiverte lokalavisen unnlatelse, skal jeg ærlig talt ikke ha sagt, men journalisten kan ha rett i at jeg må ha fremstått smått aktivistisk. Den skal han ha.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s