Tiden er relativ

20131130-153331.jpg

Jeg fikk en telefon her i går, med bønn om å knipse noen bilder fra bygdas julegateåpning (skjønt vi er blottet for gater), til det lokale nettstedet Tysnesingen, som ikke er å forveksle med lokalavisen, Bladet Tysnes. «Det skulle da bare mangle», forsikret jeg damen. Jeg skulle likevel nedom med jentungen, og har alltid mobilen i lommen, og det er nå engang etter det dugnadsprinsippet nettstedet drives.

Så jeg knipset i vei, stakk hjem og snekret en rask tekst på nettbrettet (hvis fotoarkiv er synkronisert med mobilen), hvorfra hele stasen ble e-postet. Et kvarter senere hadde nettstedet saken på lufta.

Det var stort oppmøte av store og små da julegata åpnet i Lunde i kveld.

Stod det i ingressen. Med andre ord nesten som jeg hadde skrevet det selv (på mitt uforfalskede bokmål, i en ellers svært nynorsk nettavis – noe som ærlig talt gir meg en pervers glede). Men bare nesten. I teksten jeg sendte nettstedet, stod det nemlig (min uthevelse tilføyd i ettertid):

Det var stort oppmøte av store og små da julegata åpnet i Lunde fredag kveld.

Nå er det vel ikke å vente at et nettsted som drives på hobbybasis, som tilfellet er, er kjent med de nettjournalistiske prinsippene, som at nettpubliserte artikler blir liggende til evig tid, der papiravisen er gyldig på utgivelsesdagen kun, og at man med fordel kan ta hensyn til det, ved bruk av tidsangivelser.

Jeg brukte nemlig formuleringen «[…] da julegata åpnet i Lunde fredag kveld», av hensyn til dem som måtte lese artikkelen lørdag kveld – eller senere kvelder, for den saks skyld. For dem ville «i kveld» virke fullkomment meningsløst, naturligvis.

I alle høver er tipset herved overbrakt, til alle som kunne tenke seg å gi seg nettjournalistikken i vold, i og for seg.

P.S. Jeg skylder å gjøre oppmerksom på at bildet over ikke er identisk med det som er gjengitt i artikkelen. Her i bloggen derimot, tillater jeg meg noen kunstneriske friheter.

En kommentar om “Tiden er relativ

  1. Tilbaketråkk: Xmas overload | Nedtegnelser

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s