Oans, zwoa, g’sufa!

I kveld er det duket for seidelbesvingelser, Dirndln, Lederhosen og, hvem vet, Schuhplattler-opptredener (?) i bygda, idet stedets femte Oktoberfest går av stabelen.

Skulle De befinne Dem innen en timils-radius av dette …

… er det strengt tatt bare å rive med seg tyrolerhatten, og kaste seg i nærmeste fremkomstmiddel, for det er ennå tid. Halloien tar, som det fremgår av denne plakaten, til klokken 20.00:

Tysnes Oktoberfest 2015

Denne bloggeren kommer imidlertid til å stå over, for første gang på fem år. Man følte nok, som opphav til hele ideen, en viss forpliktelse, de første årene, men det er greit med en pause, dann og vann – blant annet fordi dagen derpå skal egnes arbeidet. For tro meg, du ønsker ikke å arbeide dagen etter en hel kvelds intens begersvinging – og besyngelse av Bayerische Trinklieder. Det er klart man kjenner det røske litt i samvittigheten, men skal man først feste, bør det fortrinnsvis ikke være av plikt.

Familien vil imidlertid være representert, ved fruen (dirndlkledd, wie immer), som i kraft av sitt styreverv i det lokale ungdomslaget, ikke kan påberope seg husbondens berettigede unnfallenhet.

Man skal nok vite å hygge seg lell. Man vet jo aldri. Kanskje man finner denne karen på Youtube:

Derrick

For resten av dere fins det imidlertid ingen pardon.

Ein Prosit der Gemütlichkeit!

P.S. Den ovenfor nevnte pliktfølelsen medførte de første par årene også visse dokumentasjons-forpliktelser, som dessverre har avtatt noe med årene. Videoen i toppen er derfor den siste man begikk, tillikemed oktoberfestens eget nettsted, som også har vært gjenstand for en heller stefaderlig behandling, de seneste årene. Man kan selvfølgelig bare beklage.

En kommentar om “Oans, zwoa, g’sufa!

  1. Tilbaketråkk: Sound of Lundegrend | Nedtegnelser

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s