La TV 2 flytte til Oslo

Så var vi i gang igjen, med forhandlinger om TV 2s plikter og rolle som allmennkringkaster, som, ifølge kanalen selv, enten fordrer økte bevilgninger, eller samlokalisering av dens samlede virksomhet – i hovedstaden.

Det er ikke så vanskelig å se at bergensregionen er tjent med at kanalens forretningsadresse og nyhetsredaksjon blir værende i Bergen. Verre er det imidlertid å begripe hvordan landets TV-seere for øvrig drar noen fordel av beliggenheten. Snarere tvert om, får vi tro.

Skal en nyhetskanal, som TV 2 Nyhetskanalen, ha noen verdi for sine seere, bør den ha sete i begivenhetenes sentrum, i motsetning til hva tilfellet er; i en by hvor overhodet ingenting, av interesse for det øvrige Norge, vel å merke, finner sted (noe som også merkes på kanalens pludrende og irrelevante nyhetsdekning). Og det er rart med det, men storting og regjering er nå engang landets, ikke Bergens organer.

Argumentet holder forsåvidt også vann når det kommer til virksomhetens underholdningstilbud, som umulig kan ha stort å hente i «Vestlandets hovedstad». Jeg er født og opppvokst i Bergen, jeg, det er ikke det, men er likevel ikke dummere enn at jeg ser de åpenbare besparelsene ved å samle virksomheten – fortrinnsvis hvor det er stoff å hente.

Det skulle med andre ord undre storlig om Kulturdepartementet gjør knefall for TV-selskapets krav. Teksten fortsetter under bildet.

Buekorps på Ole Bulls plass i Bergen. Fotograf: Nina Aldin Thue/Wikipedia
Det fins grenser for hvor lenge en nasjon kan holdes i ånde med buekorps. Fotograf: Nina Aldin Thue/Wikipedia

Kun én ting taler for: At regjeringen ledes av en statsminister som er troende til å gå på akkord med sine prinsipper, til fordel for egen fødeby.

Utfallet er med andre ord ikke gitt, men spør De denne bloggeren, vil både TV 2 og selskapets seere være tjent med en flytting til Oslo.

På den annen side: Er det overhodet noen som ser på kanalene deres? Personlig må man medgi at man ga dem en sjanse, for dramaserien Okkuperts skyld. Men så var det, som sedvanlig, slutt.

La mediepolitikken forbli mediepolitikk, i stedet for en brikke i det distriktspolitiske spillet, som med fordel kan overlates Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Følger Kulturdepartementet det rådet, gir også utfallet seg selv.

Eller var det slik at Regjeringen leter etter påskudd til å bruke mer penger? Det får den i så fall prøve å forklare asylsøkerne i Kirkenes – om den kan.

Toppfoto: Skjermdump fra TV 2 Nyhetskanalen, ved en nyhetsoppleser hvis navn – symptomatisk nok – er denne bloggeren ukjent.

2 kommentarer om “La TV 2 flytte til Oslo

  1. Tilbaketråkk: TV 2, TVNorge, TV3 og TVHalden – se om jeg bryr meg – Nedtegnelser

  2. Tilbaketråkk: Er en TV-kanal kommersiell om den avhenger av statsfinansiering? – Nedtegnelser

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s