Rapport fra det forhutrede

Mens tradisjonalistene slikker sin sol og sin sne i de høyere lag av dalstroka innafor, har familien Glum fristet deler av påsketilværelsen i såkalt urbane strøk – eller i Bergen, for å si det som det er. Noe som alltid er noe av en prøvelse, for ethvert urbant innrettet individ.

Det omfatter, som man vil forstå, rimeligvis de meteorologiske utfordringene, i denne forhutrelsens hovedstad, også benevnt Vestlandets ditto (som i bunn og grunn går ut på ett).

Man kunne ha sovnet fredelig ett sted, for å våkne innendørs, la oss si i et for bloggeren ukjent kjøpesenter, og vite, med 100 prosent sikkerhet, at det var i Bergen man var oppstanden. Ikke på grunn av de krasse og skarrende profanitetene i språket, skjønt, bevares, også derfor. Men synet, menneske, synet av de forblåste fjesene, med sine manker strittende alle vegne, og kinn rødmusset av årelang blest. Og, selvfølgelig, den van(n)vittige forekomsten av allværsjakker og oljehyre.

Hvert kvartal og hver bygning fremstår for øvrig som et evig provisorium, muligens også betegnende for «byens» halvgjort er velgjort-mentalitet – og grenseløse provinsialisme, men la meg ikke utbrodere.

Det hender en tenker det ikke er så underlig at man en gang i verden strøk herfra, for til slutt å ende (ens dager?) på en langt mer forblåst og betraktelig ødere ø, langt fra de utepilsende påskene av en stadig fjernere fortid.

Det gjenstår kun å fastslå følgende, fødeby eller ei: Man er for lengst, ikke fortapt i, men tapt for Bergen, og, naturligvis, vice-versa.

Det er en katt som var ute av sekken for årtier tilbake, men bekreftes for hver bidige visitt.

Man sogner for øvrig til menigheten som prediker at det ikke fins gode klær, kun dårlig vær, om det bidrar til å oppklare en ting eller to.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s