Det holder nå, Anundsen

Lesere som har fulgt denne bloggen, vil vite at bloggeren selv er en varm tilhenger av overvåkning, begrenset til stikkprøver, basert på risikobefengte utløserord i digitale kanaler, så vel som saumfaring av individer, nasjoner og organisasjoner det fins skjellig grunn til å mistenke.

Under slike forutsetninger er den elektroniske avlyttingen uproblematisk, skjønt det har vist seg vanskelig å vinne gehør, selv for den konklusjonen, kanskje av frykt for at grensene flyttes, steg for steg.

Nå er det ikke engang det justisminister Anders Anundsen (Frp) nå prøver å fasilitere, når han elegant hopper bukk over et århundres inkrementell forverring, fra det akseptable, til det hemningsløst uhørte, i én kjapp håndvending.

Overvåkningen han ønsker å åpne for, vil invadere hver krik av vår tilværelse, som juristen Bård Standal så forbilledlig viser (skjønt teksten, selv i fullskjerm-modus, stedvis er umulig å lese) i dette videoklippet:


Jada, jeg har argumentert for at den som ikke har noe å skjule, heller ikke har noe å frykte, men dette overgår selv de villeste skrekkscenarier. Det er fullt mulig å være tilhenger av rimelig overvåkning, uten dermed å applaudere Anundsens vanvittige forestillinger, hinsides selv NSA- og FSB-haukenes dyvåteste drømmer. Et visst monn av sikkerhet må det tross alt være mulig å ivareta. Det betyr ikke at våre liv skal være gjenstand for grunnløs invasjon.

Dette, Anders Anundsen, lukter orwellianske dystopier, lang lei.

Forutsetter vi likevel at Stortinget er bemannet av oppegående mennesker, litt, i alle fall, har vi antagelig ingenting å frykte. Men noen trenger sårt å legge klovnestrekene til side.

Toppfoto: TV-overvåkningskameraer. Foto: Wikimedia Commons/Bree~Commonswiki

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s