When in Prague 2

Når man ferierer, er det fra alt som ellers måtte oppta en, verdens viderverdigheter innbefattet, men med desto større anledning til å prøvesmake tsjekkisk øl, selv om man rimeligvis ikke stopper der. Som dagens, inntatt ved Vltavas bredd, like ved Karlsbroen; Černá Hora, som smakte utmerket i solsteken, i og for seg, om navnet voldte aldri så små fnis, der man satt hinsides øyen Kampa, som fikk en til å undres om tsjekkerne har en greie for a-endelser. Det skulle jo ha tatt seg ut om haugen mellom Tøyen og Jordal benevntes Kampa, som i «kampa, kåra og krava». Til det slo en at «Černá Horen» neppe hadde klinget stort bedre.

Ferie, altså, fra verdens generelle elendighet, skjønt man ingenlunde går klar, som utenfor franskmennnenes ambassade til Praha, i kjølvannet av forrige ukes grusomheter i Nice:

«You may», som de sier, «run, but you cannot hide».

Det er en liten verden, og ingen skal fortenke en i trangen til å drukne sorgene i Černá Hora, og andre tsjekkiske spesialiteter.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s