Ikke ny seksuell lavalder i Tyrkia – ennå

Søndag: Kollektivt ramaskrik over at den tyrkiske forfatningsdomstolen i sommer angivelig fattet vedtak om at den seksuelle lavalderen i landet skulle endres, fra 15 til tolv år.

Tirsdag: Et samlet SoMe-korps ivrer etter å tilbakevise påstanden, fordi tyrkiske myndigheter, og dermed en dansk journalist, gjør det.

I den virkelige verden: Den tyrkiske forfatningsdomstolen avviste en ny lovtekst i juli. Den gamle loven blir dermed stående, til en ny lovtekst foreligger i desember, med virkning fra januar 2017.

Det betyr ikke at den nye lovteksten, når den omsider foreligger, tar høyde for at tolvåringer ennå er barn. En påstand jeg våger, simpelthen fordi vi snakker om et land som fengsler journalister og opposisjonelle, dreper etniske minoriteter for fote, og ledes av en statsleder som har tilegnet seg privat kontroll med statlige anliggender (inkludert massiv fyring og hyring av dommere), med Det muslimske brorskapet som moralsk og ideologisk kompass – en bevegelse med svært frynset rykte, hva seksuell omgang med mindreårige betreffer.

Det samme kan man i og for seg også hevde om Tyrkia selv:

Følgelig fins det ikke fnugg av grunnlag for å senke skuldrene riktig ennå. Snarere tvert om.

Og så skal det selvfølgelig bli spennende å se hva Erdoğan ville oppnå med å sparke noen tusen dommere i sommer.

Høsten vil vise, er jeg redd.

Foto: Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan (fra Wikipedia).

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s