Bøker: Innhold eller pryd?

Husets årvisse omkalfatring, i regi av ens bolde viv, er i full sving. Som alltid, påkaller tildragelsen det uvegerlige spørsmålet om hva vi skal gjøre med bøkene.

Det må medgis at det hersker en viss uenighet om saken, idet at fruen aller helst beholder de innbundne, og skroter de fleste mellom myke permer. Selv sverger man nok helst til overbevisningen at bøker hovedsakelig dreier seg om innhold*, pryd dernest. For at bøker er et hjems fremste smykke, kan det umulig herske tvil om, men det er jo ikke derfor vi beholder dem.

Eller?

Jeg vet da faen … Vi er kanskje litt sære, vi som på død og liv må holde ordet så forbannet hellig. Og så tenker jeg at innpakningen er relativt underordnet, når man først skal stille sin kulturelle kapital i skue. Men det er klart, det kan fort bli mindre av den.

Bill.mrk. Engstelig

– Scener fra et ekte skap

P.S. Det skulle vel aldri være en bok-selfie?

Herværende blogger inni et boktårn i Prahas hovedbibliotek. bok bøker books
Herværende blogger inni et boktårn i Prahas hovedbibliotek.

*Misforstå meg endelig rett, det er nok fruen også, uten at det dermed fjerner uenigheten om de stivpermedes angivelige overlegenhet.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s