Si det som det er, Songstad

Vi får tro de fleste lot seg ryste av alt som fremkom i politiets pressekonferanse, om den såkalte Operasjon Dark Room i går – en etterforskning som er alt annet enn sluttført, og dermed kan ta stor skade av søndagens PR-stunt.

Det er bare det at bergenspolitiets omdømme nå var så frynset, at situasjonen påkalte handling, nærmest hvilken som helst, og i desperasjonen famlet man seg frem til en sak som definitivt fortjener offentlighetens søkelys. Men helst først etter å ha forsikret seg om at involverte ikke rømmer landet?

Tragisk som den er, har denne saken flytt til overflaten i det umiddelbare kjølvannet av VGs avsløringer, om svært kritikkverdige forhold i bergenspolitiet, og det er her det begynner å bli interessant (bloggers uthevelser):

  1. Den 52 sider lange varslerrapporten VG forholder seg til, tar opp politidistriktets nedprioritering av alvorlige narkotikaforbrytelser i tidsrommet 2013 – våren 2016
  2. Politiet har begrunnet bortprioriteringen av disse sakene med at en langt større sak har slukt alle disponible ressurser
  3. I september 2015 ble en 22-årig mann anmeldt for seksuell omgang med en 14-årig pike, og Operasjon Dark Room var i gang

Mitt spørsmål til politimester Kaare Songstad blir dermed:

Ettersom Operasjon Dark Room ikke var iverksatt i tidsrommet 2013 – september 2015, tolker jeg det slik at ressurser likevel var disponible i den perioden – eller mener politiet å antyde at det ligger en enda større sak i buskene og lurer?

Eller farer du bare med fantestreker?

En liten ting til: Jeg forstår det slik at ±25 polititjenestemenn og -kvinner har vært involvert i Dark Room-arbeidet, og dermed har stått i veien for å hindre annen alvorlig kriminalitet (skjønt jeg altså holder muligheten åpen for at du har en langt større sak – den virkelige ressursslukeren – i ermet noensteds). Men er politidistriktet virkelig ikke større?

Bill. mrk. Spent

Det er ingenlunde meningen å sitte her og fyre av beskyldninger, Songstad, men hjelp en forvirret blogger, er du snill. Og for all del, ja: Få has på disse overgriperne – i en viss fart! Jeg innser at det kan vise seg vanskelig, nå som dere har blåst saken big time, men prøv lell.

Og for øvrig: Hva er det med Bergen?

Foto: Politimester Kaare Songstad, Vest politidistrikt. Skjermdump fra Dagsrevyen.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s