Ingen falskmyntner, akkurat

Som regel, når man behøver en illustrasjon, tegner man den simpelthen, men noen ganger lyt dæ skje furt. I slike tilfeller har man gjennom årene hatt en viss glede av clip-arten, eller utklippstegningene, om man vil. De vet, slike vi alle har lekt med i Powerpoint, om de fleste av dem er aldri så stiliserte.

Nå har det seg likevel slik at man rett som det er finner clip-arten heller irrelevant, utenlandsk som den engang er, og gjerne skulle hatt et arkiv ferdige illustrasjoner med norske motiver, og er kommet til at fraværet av den slags på markedet, påkaller en smule egeninnsats. Nød lærer naken kvinne og all den jazzen, De vet.

Og før man vet ordet av, gir man seg et formidabelt prosjekt i vold, som utvilsomt vil ta evigheter, og debuterer med en norsk 200-lapp, men kan neppe gjøre regning med å gjøre karriere som falskmyntner, som det fremgår av tegningen for oven. Kristian Birkeland er vel ikke helt seg selv, han heller. Som utklippstegning i trykksaker, presentasjoner og slikt, skulle den likevel gjøre susen, meg tykkes. Skjønt jeg nok ikke hadde begynt med norske pengesedler, hadde jeg visst dette da jeg startet. Men gjort er gjort.

Skulle kolleksjonen bli stor nok, ender jeg nok med å gjøre den tilgjengelig for andre som har følt det samme savnet, men det lerretet er nok langt å bleke – eventuelt å tegne på.

En kommentar om “Ingen falskmyntner, akkurat

  1. Tilbaketråkk: I tegningens tegn – Nedtegnelser

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s