Hele Bergen frifunnet

I hele Bergen lyder i dag et lettelsens sukk, etter at tiltalen mot byens tidligere ordfører Trude Drevland frafalles etter bevisets stilling, som det heter, til muntre gratulasjoner alle vegne. I Bergen, vel å merke.

I landet for øvrig stiller man seg nok noe mer undrende, uten at jeg dermed skal ha sagt noe som helst om skyldspørsmålet. Derimot lurer jeg på om en henleggelse etter bevisets stilling er jevngodt med frifinnelse, for med slike begrunnelser vil mistanken alltid hefte ved en, vil den ikke?

Jeg var fristet til å spørre noen advokatvenner, var det ikke for at de fleste advokater jeg kjenner er bergensere – bergensere som, slik bildet over illustrerer, stiller seg bak sine egne, i alle fall når resten av landet forholder seg kritisk. Så det lot jeg være.

Hele Bergen ser ut til å ha brutt ut i en slags unison jubel, så det er ikke fritt for at du går litt WTF, men kanskje jubelen har noe med denne forsiden, sist lørdag, å gjøre?

skandale Trude Drevland korrupsjon
Skandalejubel i Bergensavisen lørdag 10. desember 2016.

«Drit i Norge, leve Toten» er et fyndord som tilskrives totningene, og kanskje er det universelt? «Drit i loven, leve Bergen», iallfall.

Selv Dagsrevyen syntes ivrig etter å frikjenne, med Aftenpostens politiske redaktør, Trine Eilertsen fra Bergen i studio, som selvfølgelig også anså frifinnelsen selvskreven, som bergenseren hun engang er.

Med alt det sagt, har jeg ingen interesse av å rope om blod. Presseviraken har vært så intens mens det hele har stått på, at straffen for lengst er å anse ferdigsonet, skulle hun likevel være skyldig.

At Bergen trekker et lettelsens sukk, er det imidlertid ingen tvil om. Utenbys anklager mot byens ordfører er nemlig jevngodt med anklager rettet mot hver og én av byens innbyggere.

I dag derimot, er det en hel by som er frifunnet. For øvrig:

https://nedtegnelser.com/2016/11/14/hva-er-det-med-bergen/

Toppfoto: Tidligere bergensordfører Trude Drevland (H). Fotograf: Nina Aldin Thune/Wikimedia Commons.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s