O underbara dubbelmoral

Man kom nyss i skade for å dele denne lenken, til en Harvest-artikkel om luftfartens verstingrolle udi klimaspørsmålet – og mente det.

Ikke desto mindre består ens daglige virke for en stor del av å formidle hallelujanytt om luftfarts-industriens (og den øvrige reiselivsbransjens) regelmessige triumfer – eller snarere; forsøk derpå.

Til tross for, som sagt, at man anser næringen eksponent for verdens snarlige undergang, men man skal jo helst ha til salt i såret, og pengene kommer ikke av seg selv – spesielt om man, som undertegnede, bebor en øde ø i det vestnorske havgapet. Følgelig biter man tennene sammen, og formidler ufortrødent daglige tidender om bransjens stadig mer miljøvennlige (les: mindre miljøskadelige) maskiner.

Alt, selvfølgelig, mens man tenker sitt.

Til ens forsvar bør det dog anføres at man for en stor del lever som man (personlig) lærer, idet at man kun fløy én gang i fjor (to, om man inkluderer returen) – og da for første gang på tre år.

Den skade man eventuelt forvolder klimaet, begår man med andre ord utelukkende i embeds medfør. Bare så det er sagt, skjønt det har sine utfordringer å snakke med to tunger, hvorav den ene for anledningen privat.

Hvorom allting er, kan jeg ikke understreke betydningen av artikler som Harvests aktuelle sterkt nok.

Gå og les. Nu.

«Foto»: Norwegian-maskin i flukt. Bloggerens eget bilde.

Denne bloggen er blottet for intensjoner om interaksjon, men man fremstår jo nødig feig, så kommentarfeltet er åpent. In general comments are not encouraged, as I rarely have the time to engage in discussions, but please feel free, if you so desire.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s